Pendidikan Dan Kerjaya

Ad Code

3 Langkah Untuk Hidup Bahagia

3 Langkah Untuk Hidup Bahagia. Adakah semudah menyebut ABC untuk mengecap bahagia? Jika ada dari kalangan anda semua boleh mengecap bahagia dengan mudah tanpa melalui ranjau berduri. Maka bersyukurlah banyak-banyak. Kerana dari pengalaman saya, nak bahagia tak mudah. Ada je orang yang nak bahagia dengan membuat orang lain menangis dan terluka. Tetapi cara tersebut amatlah berbahaya kerana mungkin anda bahagia sekarang, tetapi ketenangan hidup mungkin akan hilang. Renungkanlah!!


3 Langkah Hidup Bahagia. Jika kita memilih bahagia, maka mulakanlah langkah ke arah itu. Tak usah menunggu lama. Kerana bahagia tak menunggu kita di satu-satu tempat. Sebaliknya kitalah yang kena mengejarnya. Tentu akan rasa lelah, putus asa dan hilang sabar. Tetaplah fokus pada apa yang kita inginkan. Sudah pasti ada saja halangan yang melintang, usahlah gentar. Kan Allah ada. 

3 Langkah Hidup Bahagia

3 langkah hidup bahagia. Macam mana tu? Jom kita cuba buat 3 perkara ini. Memang ada banyak cara nak bahagia. Cuba 3 cara nak bahagia ini, step by step.

1. Jangan stresskan diri anda dengan orang-orang tak berguna yang tak berkan kebaikan pun kepada hidup kita

2. Jangan beri harapan terlalu tinggi pada sesuatu benda atau pada seseorang kelak akan menghancurkan hatimu

3. Belajarlah hidup tanpa kerisauan kerana apa jua yang bakal berlaku semuanya sudah ketentuan ilahi.

Satu persatu kita pelajari dulu 3 cara nak hidup bahagia itu sebelum kita mencari cara nak mengekalkan kebahagiaan kita sendiri.

Post a Comment

0 Comments

close